Fico vyzval Dolinkovú, aby kontrolovala výstavbu nemocnice v Martine. Vraj tlačí pred sebou dlhy


Foto: Fico vyzval Dolinkovú, aby kontrolovala výstavbu nemocnice v Martine. Vraj tlačí pred sebou dlhy Foto: Facebook/Zuzana Dolinková

Robert Fico vyzval ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú, aby kontrolovala pokračovanie prác v nemocniciach v Martine, Banskej Bystrici, Rimavskej Sobote a Spišskej Novej Vsi. Na tieto nemocnice nie sú viazané peniaze z plánu obnovy. 

Vláda okrem toho plánuje v stredu riešiť výstavbu novej vojenskej nemocnice v Prešove„Ministerka v stredu predkladá materiál, kde uvoľňujeme ruky ministrovi obrany na to, že bude môcť pristúpiť od stredy tohto týždňa, ak to na vláde schválime, ku všetkým potrebným opatreniam, ktoré sa týkajú výstavby nového vojenského zdravotníckeho komplexu,“ avizoval na tlačovej konferencii premiér Robert Fico.


Predseda vlády tvrdí, že nemocnice pred sebou tlačia dlh okolo jednej miliardy eur a chce, aby sa do nich zbytočne nenalievali peniaze, ak to bude znamenať vytváranie ďalších dlhov. Aktuálne vláda pripravuje šiestu vlnu oddlžovania. Vláda spolu s Európskou komisiou schváli peniaze pre nemocnice vtedy, ak bude predložený dostatočný zoznam opatrení, aby dlhy ďalej nevznikali. To sa zatiaľ nestalo.

Dolinková sa vyjadrila, že požiada všetky nemocnice, ktoré sa uchádzajú o financie z plánu obnovy, o aktualizovaný harmonogram stavebných prác. 

Ministerka pritom čelila kritike len nedávno, keď umožnila dokončenie Nemocnice Penty v Spišskej Novej Vsi o dva roky neskôr. Dolinková sa tak rozhodla napriek nesúhlasu ministerských právnikov a vicepremiéra pre plán obnovy Petra Kmeca. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu