VIDEO: Žilinskí Vlci ulovili miesto v extralige, fanúšikovia ich v noci a daždi vítali spevom


Foto: VIDEO: Žilinskí Vlci ulovili miesto v extralige, fanúšikovia ich v noci a daždi vítali spevom Foto: Facebook/Vlci Žilina

Žilinskí Vlci si v piatok 19. apríla vybojovali postup do najvyššej hokejovej súťaže. Po piatich rokoch sa vracajú do extraligy, v ktorej nahradia tím z Humenného. „Zvládli sme tú najťažšiu skúšku, ktorú sme pred sebou mali,“ hovoria.

Tomu, že sa im skutočne podarí postúpiť, napovedala už základná časť, v ktorej prehrali iba 3 zo 46 zápasov. Vo štvrťfinále následne súperili so Žiarom nad Hronom, čo skončilo úspechom 4:1, v semifinále sa postavili proti tímu z Dubnice nad Váhom, nad ktorým zvíťazili 4:2 a vo finále hrali s hokejistami z Prešova, ktorých rozniesli na korčuliach s finálnym stavom série 4:0.

„Štyri dlhé roky sme sa neúnavne snažili uloviť miesto, kde naša svorka patrí – EXTRALIGA. Tak ako rok 2001, tak aj rok 2024 sa zapíšu do dejín žilinského športu navždy. Boli ste pri tom, ako sa rodil postup. Pomáhali ste nám zapĺňať tribúny. Zažili sme spolu niečo, čo ostane navždy v našej pamäti,“ napísal tím na svojej oficiálnej facebookovej stránke.


Domov z posledného zápasu s Prešovom vycestovali hokejisti v noci, do Žiliny dorazili pred jednou hodinou ráno. Verní fanúšikovia ich však napriek neskorej hodine a daždivému chladnému počasiu vítali so spevom, pokrikmi a zapálenými svetlicami.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu