Súzvuk tanca s divadlom aj prebudený Hitler. Z „týždenného menu“ žilinského divadla si vyberú aj tí nároční


Foto: Súzvuk tanca s divadlom aj prebudený Hitler. Z „týždenného menu“ žilinského divadla si vyberú aj tí nároční Foto: Mestské divadlo Žilina

Chýba vám zábava a smiech? Preferujete príbeh rozpovedaný pohybom? Alebo sa chcete zahĺbiť do náročných tém? Mestské divadlo Žilina si aj tento týždeň pre divákov pripravilo pestrý program, ktorý nesklame ani tých náročných.

Už zajtra, v utorok 23. apríla, do Žiliny opäť dorazí partia majstrov situačného humoru. Tri tvorivé tvory – Juraj „Šoko“ Tabaček, Lukáš „Pucho“ Púchovský a Stanislav „Stanley“ Staško – zaplnia priestory kultúry smiechom a nepredvídateľnou zábavou. Nezmeškajte ich skvelé improvizácie.

Ak máte radi súčasné divadlo a tanec, nenechajte si ujsť predstavenie najnovšej performancie Petry Fornayovej a kol. Koniec Koniec, ktoré hosťuje v štúdiu žilinského divadla v stredu 24. apríla. Aj keď tematizuje koniec v jeho mnohých podobách, balansuje na pomedzí sarkazmu, humoru a sebairónie. V sugestívnom divadelno-tanečnom diele účinkujú Petra Fornayová a Vlado Zboroň.

Týždenné menu – Hitler, Makovický aj Tolstoj

Adaptáciu románu nemeckého autora Timura Vermesa A je tu zas v réžii Filipa Nuckollsa hrá Mestské divadlo vo štvrtok 25. apríla. Adolf Hitler sa za záhadných okolností prebúdza v súčasnom Berlíne. Čoskoro zisťuje, že svet okolo neho sa radikálne zmenil. V hlavnej úlohe sa predstaví herec martinského divadla Jaroslav Kysel. 


V piatok 26. apríla sa môžete vydať na fascinujúcu divadelnú jazdu v réžii oceňovaného Rastislava Balleka. Filozofická detektívka Dušan Makovický sa obesil vo svojom rodnom dome je montážou fascinujúcich zápiskov troch lekárov Ivana Hálka, Dušana Makovického a Alberta Škarvana, ktorých spája vzájomné priateľstvo, profesia, mesto Žilina, životná filozofia aj Tolstoj.

V sobotu 27. apríla na divákov čaká inscenácia Kreutzerova sonáta/Čia vina? v réžii Pavla Viechu, ktorá nie je len klasickým spracovaním Tolstého „sexuálnej“ novely o mučivej žiarlivosti. Je totiž obohatená o paralely s osobným životom manželov Tolstých. Trojicu tvorcov zaujali ich denníky a listy, ktoré si vymieňali, ako aj najnovšie anglické preklady noviel Sofie Tolstej.

Súťaž a zľavový kód

Na predstavenia žilinského divadla (A je tu zas/Dušan Makovický sa obesil vo svojom rodnom dome/Kreutzerova sonáta/Čia vina?) vám prinášame jedinečnú možnosť vyhrať dva lístky. Do súťaže sa môžete zapojiť na našom Facebooku. Nechcete sa spoliehať na to, že sa na vás usmeje šťastena? Pri kúpe vstupenky použite kód ZILINAK a ušetrite až 30 % z ceny lístka.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu