Policajtka z Martina vydala publikáciu o šikane. K písaniu poviedok ju inšpirovala jej práca


Foto: Policajtka z Martina vydala publikáciu o šikane. K písaniu poviedok ju inšpirovala jej práca Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Príslušníci Policajného zboru nazbierajú počas výkonu svojej práce množstvo skúseností, ktoré môžu neskôr zúročiť aj v inej oblasti. Ľudka Húsková pracuje ako preventistka na OR PZ v Martine. Práve práca s deťmi a mládežou sa jej stala inšpiráciou pre tvorbu poviedok. 

Poznatky z oblasti prevencie kriminality tak dostali svoju knižnú podobu. Poviedky môžete v online kníhkupectve objaviť pod názvom „Šikanovanie a kyberšikanovanie mládeže“. Pozitívna motivácia vyplývajúca z celej knihy môže čitateľovi napomôcť pri riešení situácie v prípadoch, ak sa dieťa stane agresorom alebo obeťou protiprávneho konania. 


„Publikácia je orientovaná ako príručka rodičom, učiteľom, špeciálnym pedagógom, školským psychológom ako aj širokej verejnosti na rozšírenie vedomostí v danej problematike za účelom včasného zachytenia prvých príznakov a signálov šikanovania a kybešikanovania,“ uvádza polícia. 

Kniha dokonca vyhrala 3. miesto v súťaži Kniha Turca 2023.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu