Jahody dozrievajú aj v Žilinskom kraji. Na týchto 5 miestach si ich môžete nazbierať


Foto: Jahody dozrievajú aj v Žilinskom kraji. Na týchto 5 miestach si ich môžete nazbierať Foto: Facebook/Jahody Rudina

S príchodom leta si začíname pochutnávať na jahodách. Samozber jahôd začína byť na Slovensku čoraz viac populárny, ponúkame vám preto prehľad jahodových plantáží v Žilinskom kraji. Máte pripravené košíky?

Samozber jahôd Rudina

Oficiálne zahájenie samozberu majitelia predpokladajú na koniec mája, termín je však orientačný. Otvorené by malo byť od 6:30 do 11:30 a poobede od 15:00 do 18:00. Všetky informácie k samozberu budú zverejnené na webe

Aktuálna cena:

  • 2,9 €/kg

Ako sa tam dostanete

Z Kysuckého Nového mesta odbočíte pred začiatkom obce Rudina vpravo, smerom na Neslušskú priehradu. Prejdete železničné priecestie, potom približne 200 metrov po panelovej ceste.


Samozber jahôd Sady Liptov, Liptovský Mikuláš

Konkrétne informácie k otvoreniu sezóny či cenníku zatiaľ neboli zverejnené. Dostupné budú na webe. Rodinná farma sa okrem jahôd venuje aj pestovaniu malín, černíc, ríbezlí a sliviek. 

Ako sa tam dostanete

Plantáž sa nachádza v meste Liptovský Mikuláš v miestnej časti Bodice. Prejdete po uliciach Cez vody a Bodická až na panelovú cestu. Po nej budete pokračovať okolo rybníka stále rovno a prídete až k plantáži. 


Samozber jahôd Socovce

Otvorenie sezóny predpokladajú na koniec mája až začiatok júna. Jahody si môžete nazbierať sami, alebo kúpiť už nazbierané. Aktuálne ceny a otváracie hodiny budú zverejnené na facebookovej stránke


Ako sa tam dostanete

Plantáž sa nachádza asi 16 kilometrov od mesta Martin, priamo v obci Socovce. Pri obecnom úrade odbočíte doprava a po asi 20 metroch na vedľajšiu cestu vľavo. 


Samozber jahôd JK Jahody, Maršová-Rašov 

Prví návštevníci si nazbierali jahody už v utorok 14. mája. Presné dni a časy samozberu budú majitelia plantáže postupne zverejňovať na sociálnej sieti v závislosti od počasia a dozrievania jahôd.

Aktuálna cena: 

  • 3,10 €/kg

Ako sa tam dostanete

Plantáž sa nachádza v areáli kukuričného bludiska. Je potrebné ísť cez obec Maršová - Rašov smerom k železničnému nadjazdu okolo firiem KOVO-N, Benet. Tesne pred nadjazdom ponad železnicu odbočíte doľava a prejdete poza veľkú kopu dreva až k platáži. 


Samozber jahôd Turčiansky Peter

Majitelia plantáže zatiaľ neinformovali o plánovanom otvorení sezóny ani cenách. Aby vám však nič neušlo, všetky novinky môžete sledovať na sociálnej sieti.

Ako sa tam dostanete

Plantáž je vzdialená len necelých 6 kilometrov od mesta Martin. V obci Turčiansky Peter pôjdete pri obecnom úrade doľava. Po približne 100 metroch nájdete plantáž po svojej pravici. 


Prečítajte si viac: