Redaktorka Žilinak.sk komentovala atentát na premiéra pre našich susedov v poľskej televízii Polsat News


Žilinak.sk v Polsat News

Foto: Redaktorka Žilinak.sk komentovala atentát na premiéra pre našich susedov v poľskej televízii Polsat News Foto: Polsat News

Včerajší atentát na premiéra Roberta Fico pokrývalo mnoho zahraničných médií, vrátane našich susedov. Naša redaktorka Bernadetta Čaranová, ktorá dianie rovnako pokrýva, mala živý vstup v poľskej televízii Polsat News.

Moderátor relácie Punkt Widzenia (Uhol pohľadu, pozn.red.) Grzegorz Jankowski sa jej pýtal na to, čo o atentáte hovoria slovenskí novinári a či sa hovorí aj o možných vplyvoch Východu. „O tom podľa mojich informácií nikto nehovorí. Skôr je tu veľká vlna solidarity naprieč politickým spektrom. Či už opozícia, alebo vládne strany, každý odsúdil tento bezprecedentný útok na premiéra. Všetci politici, všetci novinári, bez ohľadu na to, z akých médií sú,“ odpovedá. 


Vládni politici mali tlačovú konferenciu. Predseda parlamentu, podpredseda Smeru-SD a predseda SNS, teda najbližší spolupracovníci Roberta Fica, ktorí tento útok dávali za vinu progresívnym stranám a novinárov. Tlačová konferencia bola naozaj veľmi emotívna, politici takmer plakali,“ povedala redaktorka Čaranová v poľskej televízii. 


Ďalej sa hovorilo o tom, ako je situácia na Slovensku vyostrená. Spomínala sa novela Trestného zákona, zrušenie špeciálnej prokuratúry či RTVS a opozičné protesty.  

Moderátor sa pýtal aj na aktuálny stav Roberta Fica. „Momentálne je Robert Fico v kritickom stave. Hovorí to oficiálna správa z Úradu vlády. V týchto chvíľach ho prevážajú z nemocnice v Handlovej do Banskej Bystrice. Počet výstrelov sa líši. Rôzne zdroje uvádzajú rôzne informácie. Zatiaľ vieme, že výstrelov bolo viacero,“ zaznelo v poľskej televízii krátko po útoku.


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Banská Bystrica
Trenčín
Košice
Trnava
Košice
Banská Bystrica
Nitra
Prešov
Nitra
Trnava
Bratislava
Bratislava
Prešov
Trenčín