V Čadci sa bude konať šampionát v street workoute. V porote bude sedieť legenda tohto športu


Foto: V Čadci sa bude konať šampionát v street workoute. V porote bude sedieť legenda tohto športu Foto: Facebook/Dominik Klimek

V Čadci sa uskutočnia Majstrovstvá Slovenska v Street Workoute a zároveň aj Street Workout Kysuce battle. Súťaž, ktorej sa zúčastnia športovci z viac ako 10 krajín, sa bude konať v sobotu 29. júna. Súťažiť budú športovci nielen zo Slovenska a Česka, ale aj z Číny, Rakúska, Španielska, Fínska, Bulharska či Švajčiarska.

Organizátorom súťaže je občianske združenie Street Workout Kysuce pod vedením predsedu Dominika Klimeka. „Pre divákov je pripravený nezabudnuteľný zážitok, keďže ide o medzinárodnú súťaž ktorej sa zúčastnia atléti z mnohých kútov sveta. Pozývame všetkých prísť si vychutnať sobotu plnú adrenalínu a povzbudiť všetkých atlétov,“ dodáva Dominik Klimek.


Zúčastniť by sa malo viac ako 40 súťažiacich. Čadčianský tím bude reprezentovať osem atlétov, ktorí sa pokúsia kvalifikovať na majstrovstvá sveta. V porote budú dvaja porotcovia z Bulharska. Jedným z nich je Viktor Kamenov, ktorý stál pri zrode tohto náročného športu. 

Cieľom akcie je okrem iného aj prilákať čo najviac mladých a ukázať im čaro priateľstva a podpory v komunite street-workoutu. Ukázať im ako sa dá zmysluplne tráviť čas a zároveň aj niečo dokázať namiesto nezmyselného pitia alkoholu, fajčenia cigariet a podobne. Súťaž zároveň zviditeľní mesto Čadca aj vo svete. 

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: