×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

VIDEO: V podchode pod Rondlom stálo vyše 70 centimetrov vody. Zatopilo pivnice aj podniky


Foto: VIDEO: V podchode pod Rondlom stálo vyše 70 centimetrov vody. Zatopilo pivnice aj podniky
Galéria: 13 fotiek
Foto: Facebook/Hasiči Trnové

Búrka, ktorá sa v pondelok 27. mája v podvečerných hodinách prehnala Žilinou, spôsobila viaceré škody a obmedzila dopravu. Najväčším problémom bol prívalový dážď, ktorý nestihol odtekať kanalizáciou. Voda tak zatopila podchody, cesty, pivnice rodinných domov aj panelákov, ako aj niektoré podniky, ktoré sa nachádzajú pod úrovňou zeme.

Odstraňovať následky búrlivého počasia pomáhali aj dobrovoľní hasiči z Trnového. Najskôr krátko pred 18:00 hod. vyrazili na ulicu J. Milca, kde vytopilo pivničné priestory bytového domu. Vyslaná jednotka odčerpala 50 centimetrov vysokú vodu, ktorá stála v pivnici.

Prednosta mesta Žilina následne veliteľa požiadal o pomoc s čerpaním vody zo zatopeného podchodu pod kruhovým objazdom Rondel. Tam sa hasiči dostali o 19:35 hod. večer. Keď zistili, že sa v priestoroch na asi 20 metroch stále nachádza vyše 70 centimetrov vody, okamžite spustili tri čerpadlá.

„V čase 20:45 hod. sme ukončili práce a hlásili sa Krajskému operačnému stredisku HaZZ, ktoré nás poslalo preveriť situáciu na križovatke pri obchodnom centre Metro. Jednotka tak vykonala a nič závažné nenašla,“ opísali trnovskí hasiči.




Prečítajte si viac: