Letné kúpalisko v Žiline otvoria už o pár dní. Cena vstupeniek stúpne, kúpite ich aj online


Foto: Letné kúpalisko v Žiline otvoria už o pár dní. Cena vstupeniek stúpne, kúpite ich aj online Foto: Facebook/Mesto Žilina

Milovníci leta, slnka a dní strávených pri vode sa môžu tešiť. Žilinská plaváreň plánuje už čoskoro spustiť letnú sezónu a otvoriť svoje vonkajšie kúpalisko. Pripravené má aj ďalšie zmeny - niektoré návštevníkov potešia, iné nie tak veľmi.

„Radi by sme vás informovali, že sme pripravení zahájiť tohtoročnú letnú sezónu. Urobili sme všetko pre to, aby ste si mohli užiť pohodlie a zábavu v čistom a bezpečnom prostredí,“ píše Správa športových zariadení mesta Žilina.

Pokiaľ bude počasie priaznivé, vonkajšie bazény sa pre verejnosť otvoria už v utorok 18. júna. Ich otváracia doba bude od 9:00 hod. ráno do 20:00 hod. večer. O prípadných zmenách bude správa informovať na oficiálnej stránke plavárne.

Už najbližší víkend zavádza plaváreň novinky, ktoré priaznivcov vody a športu veľmi nepotešia. Od soboty 15. júna sa zvýši cena vstupného na vnútorný bazén aj letné kúpalisko približne o 20 percent oproti aktuálnej. 


„Uisťujeme vás, že toto rozhodnutie bolo nevyhnutné na zabezpečenie kvalitných služieb a komfortu, na ktorý ste zvyknutí,“ píše správa športových zariadení.

Okrem zmeny cenníka však prináša aj pozitívne správy. Vstupenky na plaváreň si môžu návštevníci po novom kupovať online cez elektronický obchod. Nanajvýš jeden deň vopred ich bude možné získať za výhodnejšie ceny, ako pri pokladni.

„Jednoducho objednáte, zaplatíte platobnou kartou online a vstupenky obdržíte na vašu e-mailovú adresu. Na vstup do kúpaliska môžete využiť nový prednostný vstup, ktorý sa nachádza vedľa hlavného vstupu na kúpalisko smerom ku križovatke. Na turnikete jednoducho načítate QR kód zo svojho mobilu alebo vo vytlačenej papierovej forme, ktorý je potrebný aj na výstup z areálu. Upozorňujeme, že QR kód sa dá použiť iba na jeden vstup a jeden výstup. Odkaz na elektronický obchod zverejníme už čoskoro,“ sľubuje plaváreň.

Ďalšou pozitívnou správou je vynovené detské ihrisko, na ktorom pribudli dve vzduchové trampolíny pre najmenších návštevníkov. Dokončené bolo tiež ihrisko na streetball. Správa športových zariadení aktuálne vymieňa niektoré brody na letnom kúpalisku za bezbariérové.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: