Festival plný známych tvárí iba 40 minút od Žiliny: 78. Hudobné leto znova prichádza do Trenčianskych Teplíc


Foto: Festival plný známych tvárí iba 40 minút od Žiliny: 78. Hudobné leto znova prichádza do Trenčianskych Teplíc
Galéria: 13 fotiek

Toto leto Kursalon v Trenčianskych Tepliciach opäť ožije prítomnosťou známych osobností! Festival Hudobné leto oslavuje svoj 78. ročník a prinesie 10 výnimočných podujatí. Tešiť sa môžete na vystúpenia Zuzany Smatanovej, skupiny Fragile, Cigánskych Diablov, Čarovných ostrohov a mnohých ďalších.

V kúpeľnom meste pri Trenčíne sa uskutoční najstarší festival vážnej hudby s bohatou paletou žánrov, vrátane komornej hudby, vážnej klasiky, živého popu, energického jazzu, nostalgického swingu, autentického folku a duchovného gospelu. Okrem hudobných podujatí sa návštevníci môžu tešiť aj na divadelnú komédiu, ktorá prinesie zábavu a humor každému milovníkovi kultúry.

Hudobné leto patrí k neoddeliteľným tradíciám kúpeľného mesta Trenčianskeho Teplice. Festival bol založený v roku 1937 a jeho charakter sa vyvíjal v súlade s meniacimi sa historickými obdobiami, od prvej republiky, cez vojnové roky a obdobie socializmu až po súčasnosť. 

O slávnostné otvorenie Hudobného leta sa postará dámsky komorný orchester The Ladies Ensemble s ich prevedením najslávnejších klasických melódií velikánov pod vedením Michaely Rózsa Ružičkovej z Prahy. Sólistkami otváracieho koncertu budú sopranistka Mária Štúrová z opery SND a huslistky Lucia Harvanová a Anežka Kara, členky orchestra Slovenskej Filharmónie. V ich podaní predvedú v Kursalone nesmrteľné diela klasickej hudby, ako sú napríklad Malá nočná hudba od W. A. Mozarta či Búrka zo 4 ročných období od A. Vivaldiho.

Júlový program v Kursalone odštartuje návšteva až z Ameriky. Mládežnícky orchester The Cascade Youth Symphony Orchestra divákov presvedčí, že na veku v hudbe nezáleží a ich vystúpením ukradnú srdce nejedného fanúšika klasickej hudby. Spojenie tradičného slovenského folklóru a moderného umenia prídu predviesť špičkoví tanečníci zo súboru Čarovné ostrohy spolu s kapelou.

Na svoje si tak prídu aj nadšenci folklórnych tradícií, ktorí sú otvorení modernému prevedeniu. Priestory Kursalonu rozozvučí aj gospelový súbor Gospel Family s výnimočnými hosťami Simou Magušinovou a Danielom Špinerom. Júlový program uzatvorí známa popová speváčka Zuzana Smatanová, ktorá v tomto období oslavuje svoje 20 ročné pôsobenie na česko-slovenskej hudobnej scéne. V Kursalone tak zaznejú hity ako Čo má prísť, príde, Pár dní či Tam, kde sa neumiera.

Galéria: 13 fotiek

Prvý augustový deň sa v Trenčianskych Tepliciach vráti čas a prenesie sa do éry 20. rokov, zlatých čias Veľkého Gatsbyho, swing štýlu a elegancie. Do Kursalonu totiž prichádza skupina zložená z profesionálnych hudobníkov Gatsby Sound, ktorá predvedie slovenské a svetové moderné hity od Karla Gotta, Mira Žbirku či Lady Gagy v štýle 20. rokov a vytvoria tak naozaj jedinečnú atmosféru. 

Kursalon pohltí aj prívalová vlna vášne, energie a temperamentu. Cigánski Diabli poctia Trenčianske Teplice svojou návštevou a obohatia klasickú hudbu o prvky ako je jazz, folklór a ďalšie. Režisérovi Jozefovi Bednárikovi príde vzdať hold svojim šansónovým koncertom známa slovenská speváčka a herečka Eva Pavlíková. Piesne v jej podaní ako sú Čerešne, Žiť za to stálo či List mame si určite nájdu svojho poslucháča a naplnia srdcia nehou, pokorou a láskou.

Augustové hudobné a tanečné vystúpenia na záver vystrieda divadelná komédia Už ti nikdy nenaletím. Napätie, zábavu či nepredvídateľné situácie obohatia excelentné herecké výkony Maroša Kramára, Marka Igondu a Kristíny Greppelovej.

Galéria: 13 fotiek

78. ročník festivalu uzavrie najznámejšia slovenská vokálna kapela Fragile, ktorá je zložená z osobností známych z televíznych seriálov, divadelných či muzikálových produkcií. V netradičných aranžmánoch predstaví Fragile nesmrteľné hity dnes už legendárnej kapely Queen ako Bohemian Rhapsody, The Show Must Go On alebo We Will Rock You. Nádherné hlasy a capelly doplní zvuk rockovej kapely, ktorej súčasťou sú aj známi inštrumentalisti M. Valihora a O. Rózsa.

Vstupenky na podujatia je možné zakúpiť:

  • online na www.ticketportal.sk,
  • v Turisticko-informačnej kancelárií hotela Slovakia v Trenčianskych Tepliciach,
  • priamo na mieste pred každým predstavením v Kursalone.

Podujatie je realizované s finančnou podporou Ministerstva cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky.






Zdroj: Inzercia/PR článok