Útočisko v ňom našlo mnoho mladých ľudí. KC Hoffmann v Žiline končí, zachráni ho nový majiteľ?


Foto: Útočisko v ňom našlo mnoho mladých ľudí. KC Hoffmann v Žiline končí, zachráni ho nový majiteľ?

Posledné roky neboli pre kultúru veľmi priaznivé. V Žiline kvôli tomu zaniklo mnoho podnikov či hudobných klubov. Najnovšie sa zdá, že sa k nim pridá aj Kultúrne centrum Deža Hoffmana, ktoré sa za 5 rokov svojej existencie stalo útočiskom a bezpečným priestorom pre mnoho ľudí. 

Určite ste všetci počuli, že všetko raz musí skončiť. Skôr alebo neskôr. My končíme skôr, ako bola pôvodná predstava, ale asi práve včas. Posledných 5 rokov bola poriadna jazda, ktorá nás síce poriadne zničila, ale jednoznačne stála za to, informovali majitelia klubu na sociálnej sieti. 

Šialenú jazdu chcú zavŕšiť spoločnou Kapurkovou. Tá „do prvej nohy“ sa bude konať v piatok 28. júna o 20:00. Definitívna rozlúčka s klubom bude 19. júla takisto o 20:00. Aký program bude rozlúčkovú párty sprevádzať, ostava nateraz prekvapením. 



Príbeh klubu na Národnej ulici v Žiline však ešte nemusí skončiť. Majitelia totiž naznačili, že by KC Hoffmann radi prenechali niekomu inému. Preto ak si trúfate pokračovať v tom, čo začali, neváhajte ich kontaktovať. 

V priestore medzi knihami sa za pomerne krátku dobu existencie uskutočnili desiatky koncertov, kde dostali priestor ako známi, tak aj začínajúci umelci. Nechýbali kvízy, cestovateľské prednášky, swapy a literárne podujatia. V letných mesiacoch mohli navštevnici využívať aj terasu.

Účasť na rozlúčkovej párty môžeš potvrdiť aj v udalosti na Facebooku

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: