Riaditeľom žilinskej nemocnice sa stal Juraj Kacian: Funkciu prijímam v úprimnej snahe pomôcť


Foto: Riaditeľom žilinskej nemocnice sa stal Juraj Kacian: Funkciu prijímam v úprimnej snahe pomôcť Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Nasledujúcich päť rokov povedie Fakultnú nemocnicu s poliklinikou Žilina MUDr. Juraj Kacian, MPH., ktorý bol poverený vedením zdravotníckeho zariadenia ešte 22. decembra 2023. Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková pristúpila k jeho menovaniu do funkcie na základe úspešného výberového konania.

„Menovanie do funkcie som prijal s pokorou, v úprimnej snahe pomôcť našej nemocnici. Verím v úspešné pokračovanie spolupráce so zdravotníckymi i nezdravotníckymi zamestnancami. Som presvedčený o tom, a presvedčili ma roky, ktoré som s nimi strávil, že spoločne dokážeme dosahovať vynikajúce výsledky, ktoré našu nemocnicu definitívne dostanú na popredné miesta v rámci Slovenska,“ uviedol riaditeľ nemocnice.

MUDr. Juraj Kacian, MPH má v oblasti medicíny a zdravotníctva bohaté skúsenosti. V žilinskej nemocnici pracuje od roku 1997 a v súčasnosti je vedúcim lekárom urgentného príjmu a primárom úrazovej chirurgie FNsP Žilina. 

Pred nástupom na tieto pozície zastával pozíciu vedúceho lekára JIS žilinskej úrazovej chirurgie a bol tiež medicínskym riaditeľom nemocnice. MUDr. Kacian zároveň výrazne prispel k zaradeniu žilinského urgentného príjmu medzi urgentné príjmy II. typu, čo umožnilo získanie nového vybavenia, finančné výhody a vytvorenie lepších podmienok pre rozvoj starostlivosti.

„Mojou víziou je, aby bola žilinská nemocnica komplexným zdravotníckym zariadením, ktoré bude svoju činnosť prostredníctvom odborného tímu pracovníkov a modernej zdravotníckej techniky rozvíjať k spokojnosti pacientov a zamestnancov,“ dodáva na záver Kacian.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: