Zažite jedinečnú atmosféru na Hrade Strečno! Začínajú sa nočné prehliadky


Foto: Zažite jedinečnú atmosféru na Hrade Strečno! Začínajú sa nočné prehliadky

Na stredovekých hradných múroch ožije tajomný príbeh z minulosti! Počuli ste už o povesti, v ktorej o jednu ženu súperili hradní páni zo Starhradu a hradu Strečno? Práve príbeh O krásnej Marienke a Milkovi bol inšpiráciou k vytvoreniu zážitkovej prehliadky v podaní divadelno-šermiarskej skupiny Memento mori a združenia Hammer.

„Marienka ľúbila majiteľa Starého hradu Milka, ale jej otec ju sľúbil Vladimírovi – pánovi hradu Strečno. Ten svojho soka v láske zabil. Mladá deva chodievala tajne plakať na hrob potme v rytierskom zbroji. Vladimír tam rytiera našiel a zabil, netušiac, že to bola jeho žena. Práve vtedy do neho udrel blesk a sluhovia už ráno našli len jeho obhorené telo,“ priblížil dej Ladislav Sekerka.

Pútavý dej o žiarlivosti, zrade a nenaplnenej láske spestria akčné šermiarske vystúpenia. „Veríme, že príbeh návštevníkov zaujme a zimomriavky vyvolajú nielen samotné scény, ale aj celkové záhadné prostredie,“ doplnil L. Sekerka.


Po prehliadke hradu si návštevníci môžu užiť skvelú ohňovú show, ktorú pripraví Magic Flames a pochutiť si na dobových špecialitách z kuchyne Cech Terra de Selinan. Prehliadky budú prebiehať v ôsmich vstupoch od 20:30 do 00:00 a návštevníkom odporúčame vziať si baterky.

Vstupné je jednotné 12 eur. Prehliadka nie je vhodná pre deti do 6 rokov. Vstupenky je možné kúpiť len cez predpredaj.

Viac informácií nájdete na www.pmza.sk.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: