Pri zbieraní húb natrafila na medveďa. Ďalšia obec na Kysuciach prosí o zvýšenie opatrnosti


Foto: Pri zbieraní húb natrafila na medveďa. Ďalšia obec na Kysuciach prosí o zvýšenie opatrnosti Foto: ilustračné

V Žilinskom kraji neustále pribúdajú nové správy o výskyte medveďa hnedého v blízkosti ľudí. Problém s touto šelmou už evidujú aj na Kysuciach. Naposledy správy o jej výskyte priniesla obec Skalité, ktorá sa nachádza na hraniciach s Poľskom. Hrozba teraz prichádza aj od hraníc s Českou republikou.

Približne 1,5 kilometra od nej, v katastrálnom území obce Korňa, bol spozorovaný ďalší jedinec medveďa. Informovala o tom obec v príspevku na sociálnej sieti. „Prosíme o zvýšenie opatrnosti. Dnes v ranných hodinách bol hubárkou videný medveď v lese pri osade U Maty,“ uvádza samospráva. 

Na problém s výskytom medveďov reagovala začiatkom júna aj Správa Chránenej krajinnej oblasti (CHKO) Kysuce. Tá začala osádzať informatívne tabule na nástupových turistických trasách. Obsahujú základné informácie o šelme a o tom, ako sa správať pri náhodnou strete s ňou. 


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: