Cestu do žilinskej mestskej časti nemá kto čistiť od štrku. Správca problém ignoruje


Foto: Cestu do žilinskej mestskej časti nemá kto čistiť od štrku. Správca problém ignoruje

Údržba ciest v jednej z najväčších mestských častí Žiliny nefunguje. Obyvatelia Trnového musia vždy po daždi dávať pozor, aby nedostali pri jazde autom či na bicykli šmyk. Obozretní sú aj chodci, ktorých na chodníku ohrozujú odletujúce kamienky.

Na ceste tretej triedy vedúcej cez Rosinky, sa pravidelne objavujú nánosy štrku, ktorý pokrýva celú šírku vozovky. Situácia trvá už niekoľko rokov a správca cesty dodnes neprijal žiadne opatrenia, aby v úseku zvýšil bezpečnosť.

Správa ciest Žilinského samosprávneho kraja nereaguje ani na požiadavky občanov a štrk z vozovky neodstráni ani po opakovaných výzvach a žiadostiach.


„Skúšal som volať priamo na číslo Správy ciest ŽSK, závod Horné Považie. Raz mi sľúbili, že prídu upratať aj vymyslia riešenie. Keď nikto neprišiel, tak som po týždni volal znova a vyhovárali sa, že majú veľa roboty na iných cestách. Potom som volal asi po troch týždňoch a zasa povedali, že prídu. A neprišli,“ opísal nám svoju skúsenosť jeden z obyvateľov.

Zaplavená cesta v úseku zastávky MHD v žilinskej mestskej časti Rosinky


Okrem štrku však na motoristov číha aj ďalšia nástraha. Pre nefungujúce odvodnenie tu celý jazdný pruh zaplavuje voda. Prechádzajúce autá, ktoré sa nestihnú vyhnúť cez protismer, niekedy ošpliechajú chodcov. Problém majú aj prichádzajúce autobusy mestskej hromadnej dopravy, tie zastavujú v hlbokej stojatej vode.

Obyvatelia dvoch mestských častí krajského mesta Žilina, v ktorých žije dohromady viac než 3-tisíc obyvateľov, musia vždy po daždi dávať pozor. Štrk sa totiž nachádza pred zákrutou a v mieste, kde je zvýšený pohyb chodcov a najmä študentov zo Strednej odbornej školy dopravnej na Rosinskej ceste. 

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: