Obdivuhodný výkon policajta z Liptova. Stanislav vystúpil na najvyššie sopky piatich kontinentov


Foto: Obdivuhodný výkon policajta z Liptova. Stanislav vystúpil na najvyššie sopky piatich kontinentov Foto: archív Stanislav Mikšovský

Policajt z Liptovského Mikuláša dosiahol významný úspech. Podarilo sa mu vystúpiť na najvyšší vrchol a najvyššiu sopku Európy a zároveň najvyšší vrchol Kavkazu. O jeho výkone informovala žilinská krajská polícia v príspevku na sociálnej sieti. 

„Po troch rokoch odkladania výstupu z rôznych dôvodov nás 14. júna 2024 o 9:30 hod. pustil Elbrus 5642 m n. m. na svoj vrchol,“ informoval Stanislav Mikšovský. V minulosti už absolvoval výstup na navyššie sopky ďalších štyroch kontinentov, konkrétne v Ázii, Afrike, Južnej Amerike a Severnej Amerike. 

Obdivuhodnému výkonu predchádzala dlhá cesta pod Elbrus z Viedne cez Istanbul a Tbilisi a krížom cez pohorie Kavkaz. Samotný výstup trval od 22. hodiny večer do 09:30 ráno druhého dňa, nastúpal pri ňom približne 1950 výškových metrov.


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: