Cestujúci smerujúci do Žiliny budú hodiny čakať v horúčavách. Ich vlaky stoja v Bratislave


Foto: Cestujúci smerujúci do Žiliny budú hodiny čakať v horúčavách. Ich vlaky stoja v Bratislave Foto: Ilustračné foto

Cestujúci, ktorí dnes v dopoludňajších hodinách plánovali cestu vlakom zo západu na stred či východ Slovenska, sa príliš nepotešia. V horúčavách musia na svoje spoje čakať dlhé hodiny.

Železničná spoločnosť Slovensko na svojej sociálnej sieti oznámila meškanie dvoch vlakov idúcich z Bratislavy do Žiliny. Prvým z nich je rýchlik R 705, ktorý mal z východiskovej stanice odísť o 9:55 hod. dopoludnia. Ten aktuálne mešká už 70 minút.



Pred krátkou chvíľou bolo oznámené zdržanie ďalšieho spoja idúceho na rovnaký smer. Expres EX 605, ktorý premáva medzi Bratislavou (9:27 hod.) a Košicami (14:53 hod.) mešká až 121 minút.

Dôvodom oboch zdržaní je obrat súpravy, čo znamená, že sa rušeň vlaku v stanici musel odpojiť a obísť ho po druhej koľaji, aby ho znovu pripojili z druhej strany.

Podľa najnovších informácií od stránky Obmedzenia na tratiach ŽSR sa môže železničná doprava ešte viac skomplikovať. Na bratislavskej stanici mala byť nahlásená bomba.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: