Napádajú ľudí, hádžu vajcia a po novom strieľajú do áut. Vzniká na Vlčincoch detský gang?


Foto: Napádajú ľudí, hádžu vajcia a po novom strieľajú do áut. Vzniká na Vlčincoch detský gang? Foto: občania a google.com

Obyvatelia najväčšieho žilinského sídliska sa sťažujú na ďalšiu nepríjemnosť, ktorá môže prerásť do škôd na majetku. Z vozidiel parkujúcich na Vlčincoch si má niekto robiť terče na strelnici.

Viacerí majitelia automobilov, ktoré stáli v blokoch medzi panelovým domom známym ako Čínsky múr (Slovanská cesta) a osemročným gymnáziom na Varšavskej ceste, našli na zemi pri svojich autách guličky z airsoftovej zbrane.

Jeden z miestnych občanov dokonca uviedol, že videl mladého chlapca, ako takouto zbraňou strieľa po vozidlách z okna jedného z bytov.

Polícia zatiaľ v okolí neeviduje žiadne prípady poškodených automobilov, nie každý by však hlásil poškodený lak či rozbité okno. Pokiaľ ste si v uplynulých dňoch všimli na svojom majetku stopy po guličkách, kontaktujte našu redakciu na adrese info@zilinak.sk.

Úraduje na Vlčincoch detský gang?

Za necelé dva mesiace ide už o štvrtý problém, ktorý majú obyvateľom Vlčiniec spôsobovať nevychované deti. Občania opisujú skupinky 10 až 12-ročných chlapcov, ktorí sa zameriavajú na neznámych ľudí a ich majetok.


K prvému incidentu, o ktorom máme informácie, došlo uprostred mája. Chlapci si mali vybrať chorú osobu, ktorá ich nemohla prenasledovať, a začali na ňu striekať vodu. Neskôr sa k sťažnostiam pridali aj ďalší Žilinčania, po ktorých skupinka detí hádzala vajcia alebo im znečisťovala balkóny. Na ženu, ktorá venčila psa, dokonca fyzicky zaútočili.


Niektorí občania sa preto pýtajú, či na sídlisku nevzniká detský gang. Čo mladých chlapcov k takémuto konaniu motivuje, zatiaľ nie je jasné. Často však ide o rôzne internetové výzvy, tlak zo strany rovesníkov alebo rôzne psychické problémy.

Najnovší problém, streľba z airsoftovej zbrane, sa v Žiline nevyskytol prvýkrát. Už v minulosti sa po meste pohybovali skupinky vandalov, ktorí nestrieľali len po autách, ale aj po ľuďoch. Tieto prípady však vzhľadom na dlhú prestávku a údajný vek terajšieho páchateľa nemusia mať súvislosť.


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: