Neprajník v noci podpálil pripravenú Jánsku vatru v Belej. Hasiči za 4 hodiny postavili novú


Foto: Neprajník v noci podpálil pripravenú Jánsku vatru v Belej. Hasiči za 4 hodiny postavili novú
Galéria: 6 fotiek
Foto: DHZ Belá

Hoci sa pálenie Jánskych ohňov na privítanie leta väčšinou spája s dobrou náladou, v obci pri Žiline sa našiel vandal, ktorý nechcel ľuďom dopriať túto radosť. Uprostred noci podpálil pripravenú vatru, ktorá sa mala rozhorieť až na druhý deň večer.

Podpaľač k dovysoka naukladanému drevu priložil zápalku alebo zapaľovač v sobotu 29. júna o 1:00 hod. ráno. Vatra tak zhorela skôr, než k nej stihli prísť ostatní občania. Skutočný začiatok podujatia „Vítanie leta s pálením vatry“ bol naplánovaný na 22:00 hod. večer.

„Aby sme nesklamali ľudí, ktorí sa na ňu tešili, tak sa nám vatru, do 4 hodín, opäť podarilo postaviť, a to za pomoci dobrovoľných hasičov a chlapov z dediny. Ďakujeme všetkým, čo priložili ruku k dielu a prišli nás podporiť,“ napísali organizátori z Dobrovoľného hasičského zboru Belá.

Podpaľačovi napriek škodám, ktoré spôsobil, želajú všetko dobré. Hasiči zároveň dúfajú, že už nikdy podobný zbytočný čin nezopakuje.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac: