Len 14-ročný Tomáš hasil požiar cudzieho bytu na Kysuciach, hadicu z hydrantu natiahol cez okno


Foto: Len 14-ročný Tomáš hasil požiar cudzieho bytu na Kysuciach, hadicu z hydrantu natiahol cez okno Foto: Facebook/DHZ na Slovensku

Mladý Kysučan Tomáš sa stal veľkým hrdinom. Keď zbadal požiar v cudzom byte, nezaváhal, a spolu s kamarátom ho začali hasiť. Vďaka ich pomoci sa podarilo predísť veľkým škodám na majetku či životoch.

Vo štvrtok 27. júna krátko pred 14:30 hod. popoludní bol na tiesňovú linku hasičov ohlásený požiar v bytovom dome v Krásne nad Kysucou. Na miesto okamžite vyrazili profesionálni hasiči zo stanice v Čadci, ako aj miestni dobrovoľní hasiči.

Skôr, než dorazili k horiacemu bytu, sa však do hasenia pustil niekto iný. Iba 14-ročný Tomáš si ako prvý všimol hustý dym vychádzajúci z okien na prízemí. Chlapec, našťastie, patrí medzi členov Dobrovoľného hasičského zboru Krásna nad Kysucou, preto ani na moment nezaváhal a rozhodol sa zakročiť.


„Z vedľajšieho bytového domu spolu s ďalším kamarátom natiahli požiarnu hadicu z hydrantovej skrine a začali hasiť požiar bytu zvonka z ulice odkiaľ už šľahali plamene cez popraskané okná bytu,“ priblížila facebooková stránka DHZ na Slovensku.

Chlapci hasili požiar niekoľko minút, kým k bytu dorazila privolaná pomoc. Profesionálni a dobrovoľní hasiči sa postarali o evakuáciu obyvateľov ostatných bytových jednotiek a následne uhasili zvyšné plamene.

„Vďaka duchaprítomnosti a včasnému zásahu mladého Tomáša sa predišlo škodám väčšieho rozsahu. Nedošlo k žiadnemu zraneniu následkom vzniku splodín horenia dymu ani požiaru,“ dodali hasiči na sociálnej sieti.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: