Cena televíznych služieb od UPC stúpne. Vraj za to môžu poplatky od Markízy


Foto: Cena televíznych služieb od UPC stúpne. Vraj za to môžu poplatky od Markízy Foto: UPC / TV Markíza

Zákazníci rozšíreného televízneho operátora asi po tejto správe radosť mať nebudú. Spoločnosť UPC oznámila, že od jesene dvihne cenu svojich televíznych služieb. Dôvod? Televízia Markíza podľa UPC zvyšuje operátorovi poplatky za možnosť sledovať relácie v jej televíznom archíve.

„Spoločnosť UPC, vedúci poskytovateľ televíznych služieb, je nútená na jeseň upraviť ceny za TV služby o 1€. Dôvodom je výrazný rast poplatkov vysielateľovi TV Markíza za zaradenie jeho staníc v programovej ponuke, a za možnosť sledovať jeho stanice v TV Archíve. Operátorovi tak nenecháva inú možnosť než premietnuť toto zvýšenie do ceny za televízne služby,“ uvádza UPC v tlačovej správe.

Podobne ako iní operátori aj UPC platí televíziám za možnosť mať v ponuke ich stanice. Tieto polatky sa podľa operátora neustále zvyšujú a preto aj oni museli pristúpiť na zvýšenie ceny pre zákazníka. „Od 1. júla vysielateľovi platí výrazne vyššiu cenu tak za tzv. lineárne služby, ale aj za to, že si diváci môžu relácie Markízy, Doma či Dajto pozrieť aj z archívu, kedykoľvek až 7 dní spätne. Vysielateľ TV Markíza pred rokom výrazne zvýšil cenu za lineárne služby a teraz o niekoľko desiatok percent zvýšil aj cenu za možnosť sledovať stanice z archívu.“

Problém s vysokými cenami za televízne služby mali operátori aj po tom, čo vysielanie motoristickej F1 pred aktuálnou sezónou prešlo zo Sport TV na Nova Sport. Televízia si za možnosť zaradiť kanál do ponuky podľa viacerých operátorov pýtala príliš veľa peňazí a niektorí významní operátori vysielací balík nekúpili. Množstvo priaznivcov motorizmu tak formulu sleduje na platenej F1 TV, ktorá vysiela cez vlastnú aplikáciu.