FOTO: Spadnutá lanovka v Lietavskej Lúčke poškodila dom, v obci vypadla elektrina


FOTO: Spadnutá lanovka v Lietavskej Lúčke poškodila dom, v obci vypadla elektrina
Galéria: 7 fotiek
Foto: Čitateľ

V stredu 3. júla predpoludním došlo k roztrhnutiu lana nákladnej lanovky, ktorá zásobuje cementáreň v Lietavskej Lúčke kameňom z lomu nad Lietavskou Svinnou. Obyvateľom prvej zo spomenutých obcí spôsobil tento incident viaceré nepríjemnosti.


Podľa svedka sa lano roztrhlo počas toho, ako bola vykonávaná jeho údržba. Vďaka tomu sa na ňom nenachádzali vozíky, ktoré by svojím pádom mohli ohroziť majetok aj zdravie občanov. Nehoda sa však napriek tomu nezaobišla bez následkov.

Keďže lanovka vedie ponad budovy, stromy aj elektrické vedenia, hrubé lano pri svojom páde trafilo viaceré predmety. Poškodilo pritom najmenej jeden rodinný dom, ktorému preliačilo časť strechy. Zachytilo sa aj na vedeniach, čím bola v obci dočasne prerušená elektrina. Pre lano visiace nad cestou vznikli na hlavnej ceste cez Lietavskú Lúčku dopoludnia výrazné kolóny.

Čakáme na stanovisko polície, ktorá situáciu riešila.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac: