VIDEO: Na Kysuciach nájdete kúpalisko s atrakciami pre deti úplne zadarmo


Foto: VIDEO: Na Kysuciach nájdete kúpalisko s atrakciami pre deti úplne zadarmo Foto: mestokrasno.sk

Chcete, aby sa vaše deti v horúcom letnom počasí príjemne schladili a zároveň zabavili v bezpečnom prostredí? Na Kysuciach je aj tento rok otvorený Detský vodný svet, v ktorom sa vaše ratolesti môžu zahrať úplne zadarmo.

Bazén s plytkou vodou a množstvom zábavných atrakcií otvorili v Krásne nad Kysucou v roku 2022 a je určený pre deti do 8 rokov. Keď si malí návštevníci užijú príjemnej 30-stupňovej vody do sýtosti, môžu sa zahrať na detskom ihrisku, ktoré sa nachádza v rovnakom areáli. K dispozícii sú aj slnečníky, lehátka, fontánka s pitnou vodou či ping-pongový stôl.

„Detský vodný park, ktorý navrhol architekt Ing. arch. Radoslav Stráňava sa nachádza pri cyklotrase popri rieke Kysuca, vedľa futbalového ihriska s umelou trávou. Vonkajší bazén slúži pre verejnosť na neorganizované kúpanie a hranie detí do veku 8 rokov so sprievodom dospelej osoby. Prevádzka bazénovej časti je zabezpečená počas letných mesiacov,“ približuje mesto Krásno nad Kysucou.


Deti sa môžu v bazéne vyšantiť s dvomi vodnými delami, tromi vodnými bránami s tryskami, na šmýkačke v tvare žaby a dvoch hojdačkách, ktoré taktiež znázorňujú zvieratká. Do bazéna sa vstupuje cez brodisko, v ktorom je sprcha pripomínajúca tučniaka.

Vodný svet je pre rodičov s deťmi otvorený od 21. júna do 31. júna každodenne medzi 12:00 hod. a 18:00 hod., od 1. júla do 31. augusta ostane otvorený o niečo dlhšie, od 10:00 hod. do 18:00 hod. Každý deň je nutné rátať s technickou prestávkou medzi 13:00 hod. a 14:00 hod.


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: