FOTO: Na Liptove dnes mečom pasovali nových poručíkov. Posily tvoria mladí muži aj ženy


FOTO: Na Liptove dnes mečom pasovali nových poručíkov. Posily tvoria mladí muži aj ženy
Galéria: 15 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Na pôde Akadémie ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši dnes vládla slávnostná nálada. Absolventi si v dopoludňajších hodinách prevzali svoje vysokoškolské diplomy a promóciami ukončili svoje inžinierske či magisterské štúdium

Tento rok akadémia pripravila na prácu v útvaroch Ozbrojených síl SR 62 nových poručíkov, z toho 55 vojakov a 7 vojačiek. Do prvej dôstojníckej hodnosti boli pasovaní mečom. Popri tom prisahali, že znalosti, ktoré v škole získali, využijú na prospech ľudu našej krajiny.

Na slávnostnej ceremónii sa zúčastnili aj predstavitelia mesta na čele s primátorom Jánom Blcháčom, duchovní či zástupcovia generálneho štábu ozbrojených síl. Rektor akadémie Aurel Sabó nezabudol ani na ocenenie najúspešnejších študentov zo všetkých štyroch študijných programov.

„Akadémia ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika so sídlom v Liptovskom Mikuláši ako jediná vysoká vojenská škola v Slovenskej republike plní úlohy v oblasti prípravy vysokokvalifikovaných odborníkov najmä pre potreby ozbrojených síl a rezort obrany. Vysokoškolské vojenské vzdelávanie má na Liptove viac ako 50 ročnú tradíciu. Škola sa rozvíja ako vedecko-výskumné pracovisko, ktoré pôsobí v oblasti bezpečnosti štátu a podieľa sa na rozvoji vojenských, strojárskych, elektrotechnických a informačných technológií,“ priblížilo mesto Liptovský Mikuláš.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac: