VIDEO: Doprava v Žiline kolabuje, autá stále pribúdajú. Ľudia cestujú na predĺžený víkend


Foto: VIDEO: Doprava v Žiline kolabuje, autá stále pribúdajú. Ľudia cestujú na predĺžený víkend Foto: Facebook

Pokiaľ sa dnes nemusíte súrne presunúť do iného mesta, odložte cestovanie radšej na zajtra ráno. V Žiline a širšom okolí sa tvoria rozsiahle kolóny, ktoré sa s pribúdajúcimi autami neustále predlžujú. Dopravná špička pritom ešte ani zďaleka neskončila.

Keďže piatok 5. júla je štátnym sviatkom, mnohí ľudia sa rozhodli odcestovať na predĺžený víkend za rodinou, k vode či na výlety. Iní sa jednoducho vracajú naspäť domov, keďže zajtra nemusia ísť do práce. Na komunikáciách sa preto stretlo omnoho väčšie množstvo áut, než je vo štvrtok popoludní zvykom.

V Žiline je zapchatý celý mestský okruh, ale aj menšie ulice. V kolónach na Ľavobrežnej, Košickej a Nemocničnej ulici sa aktuálne podľa vodičov stojí desiatky minút. Spomalená premávka je aj na uliciach Mostná, Veľká Okružná, Vysokoškolákov, Komenského či Hlinská.

Kolóny sa postupne predlžujú v smere zo Žiliny na Martin, Terchovú aj Kysuce. Zdržanie hlásia aj vodiči v Ružomberku či na viacerých oravských cestách.


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: