FOTO: Na Bulvári vyznačili parkovacie miesta, autá by už nemali stáť šikmo


FOTO: Na Bulvári vyznačili parkovacie miesta, autá by už nemali stáť šikmo
Galéria: 3 fotky

Na Žilinskom Bulvári dnes 4. júla pribudlo vodorovné dopravné značenie. Pracovníci obnovili farbu na priechodoch pre chodcov a jasne vyznačili parkovacie miesta na okrajoch komunikácie.

V oblasti medzi ulicami Juraja Fándlyho a Tomáša Ružičku roky neboli viditeľné žiadne čiary, ktoré by určovali smer parkovania. Domáci aj návštevníci mesta si preto zvykli stáť s vozidlami najčastejšie šikmo. To sa oddnes zmení, nové značenie totiž prikazuje kolmé parkovanie.

„Vyzerá to tak že parkovacích miest vďaka tomu o niečo málo pribudne lebo budú konečne poriadne usporiadané ale na druhej strane sa z nich horšie vychádza, pretože človek cúva kolmo na cestu a nie ako predtým šikmo do svojho pruhu,“ uviedol miestny občan, ktorý na Bulvári často parkuje.

Okrem miest na státie boli vyznačené aj oblasti, kde je parkovanie zakázané. Ide najmä o vjazdy do vnútroblokov medzi bytovými domami. Toto riešenie poteší najmä tamojších obyvateľov, ktorí sa kvôli vozidlám niekedy nevedeli dostať do dvora.

Aká bude reakcia Žilinčanov na zmenu zaužívaného systému parkovania a či bude vychádzanie z týchto miest dostatočne bezpečné, ukáže až čas.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac: