VIDEO: Ovčia lebka ako zábavná hračka? Kosť sa zapáčila mladému medveďovi na Liptove


Foto: VIDEO: Ovčia lebka ako zábavná hračka? Kosť sa zapáčila mladému medveďovi na Liptove Foto: Youtube/Medvedi Lesny duch

Mladé medvede sú podobné, ako väčšina zvieracích mláďat či ľudských detí - radi sa hrajú. Ich hračky však len zriedka pripomínajú tie naše. Dokazuje to aj najnovšie video známeho youtubera zo Žilinského kraja, ktorý založil kanál s názvom Medvedí Lesný duch.

Svoju fotopascu naposledy umiestnil medzi stromy na strednom Liptove, do blízkosti potoka, kam sa chodia napiť a schladiť rôzni obyvatelia lesa. Počas približne 5 týždňov natočil vysokú zver, vlky, líšky, ale aj mláďa medveďa, ktoré z potoka vylovilo zvieraciu lebku.

Ako priblížil autor videa, časť kostry patrila ovci. Na zázname je vidieť, ako sa s ňou medvieďa najskôr hrá a následne si ju chce odniesť so sebou, lebka mu však zakaždým vykĺzne a skotúľa sa naspäť k potoku. Mladá šelma sa na rovnaké miesto vrátila dvakrát, a lebka ani raz neunikla jej pozornosti.

Pozrite si zábery lesnej zveri v jej prirodzenom prostredí a medveďa s jeho neobvyklou hračkou na videu od Medvedieho Lesného ducha.