VIDEO: Križovatku v Bytči označili ako nehodový úsek, kolízie sú tam na dennom poriadku


Foto: VIDEO: Križovatku v Bytči označili ako nehodový úsek, kolízie sú tam na dennom poriadku Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Na okraji mesta Bytča sa nachádza križovatka, ktorá je dejiskom mnohých dopravných nehôd. Vozidlá idúce po komunikácii prvej triedy I/10 sa tu pravidelne zrážajú s autami, ktoré sa pripájajú z cesty II/507.

Križovatka týchto dvoch ciest je nechválne známa v celej Bytči. Podľa jej obyvateľov je jedinou výhodou, že havarované vozidlá väčšinou dlho neblokujú premávku. Tesne vedľa križovatky totiž sídli odťahová služba.

„Na základe analýzy počtu dopravných nehôd na križovatke ciest číslo I/10 a II/507 v Bytči dopravní inžinieri z Krajského dopravného inšpektorátu v Žiline navrhli opatrenia na zvýšenie bezpečnosti a zníženie počtu dopravných nehôd v tomto úseku,“ informovala žilinská polícia.

Na obidvoch stranách cesty pribudlo v uplynulých dňoch dopravné značenie, ktoré vodičov informuje o potrebe zvýšiť opatrnosť. Križovatka bola správcom komunikácie označená ako nový nehodový úsek.