Pri Bytči otvorili kukuričné bludisko. Pripravené sú súťaže, podujatia aj nočné blúdenie


Foto: Pri Bytči otvorili kukuričné bludisko. Pripravené sú súťaže, podujatia aj nočné blúdenie Foto: blukuku.sk

Pri Bytči aj toto leto vyrástla (do slova a do písmena) obľúbená atrakcia pre malých aj veľkých návštevníkov zblízka i zďaleka. Kukuričné bludisko Blukuku otvorilo svoje chodníčky v nedeľu 7. júla a zblúdilcov privíta  každý deň za svetla a niekedy aj po tme.

Kukuričné pole pri obci Maršová-Rašov s rozlohou 2,3 hektára sa v uplynulom období postupne premenilo na bludisko s 1700 metrami chodieb. V tieni vysokých rastlín môžete stráviť celé hodiny, no pokiaľ ste súťaživí, budete chcieť čím skôr odhaliť cestu von. S menšími deťmi môže blúdenie trvať hodinku, dve, alebo aj tri.

Čas strávený medzi kukuricou záleží aj od varianty, ktorú si vyberiete. Mladšie deti môžu hľadať deväť veľkých tabulí s úlohami, obrázkami a hádankami. Odpovede si treba zapísať na kartičky a pri odchode nechať skontrolovať zamestnancami.

Druhý variant je vhodný aj pre súťaživých dospelých. Úlohou je nájsť všetky QR kódy poskrývané v bludisku. „V tejto interaktívnej hre ide o čas a výsledok sa ukladá do tabuľky na našej webovej stránke. Je potrebné mať so sebou mobilný telefón či tablet s pripojením na internet. V tomto variante sa hrá aj o vecné ceny. Po skončení sezóny 2024 budú v tabuľke zverejnené najlepšie časy a tí najrýchlejší súťažiaci môžu očakávať ceny,“ sľubujú majitelia bludiska.

Posledná možnosť je najlepšia pre tých, ktorí si chcú jednoducho poblúdiť na čerstvom vzduchu či stráviť čas v prírode so svojimi priateľmi a blízkymi. Z bludiska ich nikto nevyženie a jeho majitelia majú pre stratených dobrú správu: „Koncom septembra príde kombajn a potom už ľahko nájdete východ, svoje auto či deti (vlastne tie už budú v škole).“ 


Pokiaľ sa vám v letných horúčavách nechce ani päty vytiahnuť z klimatizovaného interiéru, nezúfajte. Bludisko Blukuku každý piatok a sobotu necháva svoje brány otvorené až do polnoci. Na nočné blúdenie je potrebný vlastný zdroj svetla.

„Môžete si vziať do bludiska aj psíkov, myšky, mačičky, zajačiky, škrečky… POZOR - tento rok diviaky nemáme. Ušli na Hájik do Žiliny. Neviem, ako by sme vám túto atrakciu zabezpečili. Aktuálna téma MACKOVIA alebo medvede – no zatiaľ sa neukázali, len je isté, že keď ho zbadáte za zadkom, bude to istotne rekordný čas bludiska,“ píšu majitelia na stránke bludiska.

Blukuku je otvorené od pondelka do štvrtka a v nedele od 9:00 hod. ráno do 21:00 hod. večer. Počas piatkov a sobôt sa otváracia doba predĺži od 9:00 hod. do 24:00 hod. v noci. Viac informácií (a vtipných textov) nájdete na stránke bludiska.

Počas sezóny je pripravených aj niekoľko špeciálnych akcií:

  • 14. júla - koncert Simy Magušinovej,
  • 28. júla a 18. augusta - Rozprávkové bludisko,
  • 9. a 10. augusta - Svetelné predstavenie a blúdenie v osvetlenom bludisku,
  • 6. a 7. septembra - Strašidelné blúdenie.