FOTO: Na Kysuciach havarovalo vozidlo, ktoré prevážalo rádioaktívne látky. Cvičenia sa zúčastnilo sedemnásť hasičov


Hasiči si precvičili zásah pri nehode s rádioaktívnymi látkami

FOTO: Na Kysuciach havarovalo vozidlo, ktoré prevážalo rádioaktívne látky. Cvičenia sa zúčastnilo sedemnásť hasičov
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Hasičský a záchranný zbor - Žilinský kraj

Na Kysuciach došlo k dopravnej nehode vozidla, ktoré prevážalo rádioaktívne látky. Vo štvrtok 4. júla pripravili hasiči z Kysuckého Nového Mesta taktické cvičenie zásahu, ktorý, dúfajme, nebude v blízkej ani vzdialenej budúcnosti potrebný.

Cvičenia sa zúčastnili celkovo 17 profesionálni hasiči zo Žiliny, Čadce aj Kysuckého Nového Mesta. Spolupracovalo s nimi aj žilinské krajské operačné stredisko (KOS) Hasičského a záchranného zboru, ako aj Obvodné oddelenie Policajného zboru v Kysuckom Novom Meste.

„Počas taktického cvičenia si hasiči precvičili zabezpečenie miesta nehody s výskytom rádioaktívnych látok, organizovanie a nasadzovanie síl a prostriedkov pri prítomnosti rádioaktívnych látok v kooperácii s informačnou podporou KOS HaZZ v Žiline,“ priblížili hasiči na sociálnej sieti.

Príslušníci zborov dekontaminovali vybavenie aj zasahujúcich, vyskúšali si využívanie dozimetrov a vyhodnocovanie nameranej radiácie, ako aj poskytovanie prvej pomoci účastníkom nehody, ktorí sa vystavili žiareniu.

Pri týchto prácach museli dodržiavať zásady bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a používanie osobných ochranných pracovných prostriedkov. Pri cvičení asistovali aj dobrovoľní hasiči z Oškerdy.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Žilinský kraj