Boli ste na Pohode a natočili ste pád stanu? Vaše video môže pomôcť polícii pri vyšetrovaní


Foto: Boli ste na Pohode a natočili ste pád stanu? Vaše video môže pomôcť polícii pri vyšetrovaní Foto: Reprofoto Facebook/Hruštín náš

Intenzívna búrka, ktorá v piatok 12. júla zasiahla Trenčín, negatívne ovplyvnila aj obľúbený festival Pohoda. Búrka bola taká silná, že strhla veľký stan s pódiom, pod ktorým sa nachádzali ľudia. Tí sa tam išli ukryť v domnienke, že je to bezpečné miesto. Na mieste lietali stany aj kovové konštrukcie. Počas búrky sa zranilo takmer 30 ľudí, ktorých na mieste ošetrovali zdravotníci, niekoľkých z nich previezli do okolitých nemocníc. Podujatie predčasne ukončili.

Prípad padnutého stanu na festivale Pohoda momentálne vyšetruje krajský vyšetrovateľ Policajného zboru (PZ) v Trenčíne. V rámci vyšetrovania potrebuje procesným spôsobom zaistiť relevantné kamerové nahrávky, ktoré zachytávajú všetky okolnosti, ktoré v tento deň spôsobila príroda v mieste konania festivalu.


Z tohto dôvodu polícia hľadá svedkov udalosti, ktorí majú akékoľvek videá z tohto dňa. „Vyzývame účastníkov konania, respektíve blízku verejnosť, ktorá disponuje nahrávkami zachytávajúcimi počasie v mieste konania festivalu krátko pred búrkou, počas nej a po nej, aby nás kontaktovali cez súkromnú správu na našom Facebooku – Polícia Trenčiansky kraj,“ žiada polícia Trenčianskeho kraja.