VIDEO: Netrpezliví vodiči obiehajú kolónu pod Strečnom. Ľudia ich obhajujú, vinia veľké medzery


Foto: VIDEO: Netrpezliví vodiči obiehajú kolónu pod Strečnom. Ľudia ich obhajujú, vinia veľké medzery Foto: Facebook/Tain Matej

Na ceste pod Strečnom sa počas aktuálnych dní tvoria rozsiahle kolóny. Spôsobuje ich dopravné obmedzenie, ktoré zastavilo jeden jazdný pruh. Vozidlá sú semaforom púšťané cez zúžený úsek počas pracovných dní od 7:00 hod. ráno až do 17:00 hod. večer.


Niektorým vodičom sa však nechce čakať v zápche, radšej preto porušujú dopravné predpisy a ohrozujú ostatných účastníkov premávky. Vozidlá, ktoré stoja a čakajú na ďalšie posunutie bližšie k semaforu, bez okolkov obiehajú v protismere. V niektorých prípadoch ich nezastavia ani plné či dvojité čiary.

V skupine monitorujúcej dopravnú situáciu na cestách Žilinského kraja sa včera 12. augusta objavilo video, ktoré rozdelilo miestnych obyvateľov na dva tábory. Palubná kamera zachytila dva osobné automobily, ktoré predbiehali kolónu vozidiel stojacu medzi Žilinou a Strečnom (smerom k uzávere).


Zatiaľ čo časť ľudí toto konanie odsúdila, niektorí netrpezlivých vodičov obhajujú či dokonca tvrdia, že by spravili to isté. Vinu prisudzujú šoférom, ktorí v kolóne nechávajú priveľké medzery. Tí, ktorí zápchu obiehajú, si však nemôžu byť istí, že sa stihnú zaradiť práve v momente, kedy oproti nim pôjdu vozidlá pustené semaforom z opačného smeru.

Polícia odporúča, aby sa motoristi úseku po Strečnom úplne vyhli. „Ak sa už rozhodnete pre prejazd týmto úsekom a zostanete stáť v kolóne, sledujte situáciu v cestnej premávke a nenechávajte si príliš veľký odstup od vozidla pred vami,“ apelujú na vodičov policajti.


Prečítajte si viac: