Stredoškolákov z centra Žiliny od septembra presunú do Bytčice. Ako sa dostanú do novej školy?


Foto: Stredoškolákov z centra Žiliny od septembra presunú do Bytčice. Ako sa dostanú do novej školy?

Žiakov aj učiteľov Strednej odbornej školy podnikania Žilina, ktorá pôvodne sídlila na Sasinkovej ulici v centre mesta, čaká od septembra veľká zmena. Po početných rokovaniach sa totiž od nového školského roka presúvajú do budovy Spojenej školy Žilina-Bytčica.

Nové sídlo znamená hľadanie nových spôsobov dopravy. Žilinský samosprávny kraj preto informuje návštevníkov novej zlúčenej školy, ako sa efektívne dostať do Bytčice.

V rámci mesta môžu žiaci a zamestnanci školy využívať na prepravu mestskú hromadnú dopravu, a to najmä linky č. 20 a 22. Prvá z uvedených prechádza Bytčicou, Rajeckou cestou, mestskou časťou Hliny a ďalej centrom mesta vedie až na Vlčince. Linka č. 22 zase premáva cez Brodno do centra mesta, kde stojí aj pri železničnej a autobusovej stanici, a odtiaľ ďalej pokračuje Rajeckou cestou až do Bytčice.


V prípade potreby využitia prímestskej dopravy samospráva dáva do pozornosti autobusové linky č. 125, 127, 129, 130, 131, 132, 133 a 137, a čo sa týka vlakových spojení upozorňuje na vlakovú linku ZSSK S4 premávajúcu na trase Žilina – Rajec, ktorá je zároveň súčasťou Integrovaného dopravného systému (IDS) ŽSK.

Ak potrebujete pri presune do školy spomenuté spôsoby dopravy kombinovať, samospráva odporúča zakúpiť si integrovaný Predplatný cestovný lístok (PCL), s ktorým cestujete flexibilne a lacnejšie. S jedným lístkom totiž môžete nasadnúť do autobusov, vlakov aj vozidiel MHD. Vybaviť si ho môžete na predajnom mieste niektorého zo zapojených dopravcov alebo v ich e-shopoch, kde nájdete aj viac informácií.