Na Liptove je najstrmšia bobová dráha na Slovensku! Nájdete pri nej obriu hojdačku aj minitanky


Foto: Na Liptove je najstrmšia bobová dráha na Slovensku! Nájdete pri nej obriu hojdačku aj minitanky Foto: ziarce.sk

Vedeli ste, že najstrmšiu bobovú dráhu na celom Slovensku nájdete práve v Žilinskom kraji? Vybudovali ju na Liptove, v zábavnom parku Žiarce. Ak ste ho zatiaľ nestihli navštíviť, nezúfajte. Letná sezóna ešte nekončí.

Neďaleko Demänovskej Doliny sa rozprestiera nenápadná obec Pavčina Lehota, ktorá ukrýva množstvo zábavy pre celú rodinu. Najznámejšou atrakciou je kilometrová bobová dráha s prevýšením 120 metrov, na ktorej môžete dosiahnuť rýchlosť až 45 kilometrov za hodinu. Okrem svojej strmosti má aj dve ďalšie prvenstvá - je jediná na Liptove a jediná svojho druhu v krajine. Návštevníci sa totiž spúšťajú na jedinej rúre, ktorá je umiestnená asi meter nad zemou.

Milovníkov adrenalínu do zábavného parku láka aj obria hojdačka, ktorá ich vynesie do výšky až 15 metrov. „Hojdanie nadobúda úplne iný rozmer na obrej hojdačke, ktorá vám poskytne nádherný výhľad spojený s maximálnym adrenalínom. Pri spustení hojdačky zažívate pocit voľného pádu,“ opisuje atrakciu Fun Park Žiarce. Naraz sa na nej môžu hojdať dve osoby.


Netradičnú zábavu deťom aj dospelým prinesie jazda na minitankoch po špeciálnej upravenej trati. Netreba sa báť o svoju bezpečnosť ani pri prípadnom prevrátení, tanky sú vybavené ochranným rámom a sedadlami s bezpečnostnými pásmi. Malé napodobeniny vojenských vozidiel dosahujú rýchlosť do 12 kilometrov za hodinu.

V Žiarcoch nezabúdajú ani na najmenších návštevníkov. V detskej zóne sa môžu vyšantiť na 27 metrov dlhej nafukovacej prekážkovej dráhe, viacerých trampolínach aj pri tubingu, teda spúšťaní sa na nafukovacom kolese. Okrem toho si môžu vyskúšať bungee trampolínu, vzduchovú trampolínu a jazdu na miniautíčkach.

Stredisko je otvorené každodenne od 9:00 hod. do 19:00 hod., pokiaľ to umožňuje počasie. V stredu 28. augusta si môžete užiť večerné bobovanie až do 22:00 hod. Viac informácií nájdete na TOMTO ODKAZE.