×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Miro Jaroš prerušil koncert v Žiline. Stratilo sa malé dievčatko, zúfalý otec prosil z pódia o pomoc


Foto: Miro Jaroš prerušil koncert v Žiline. Stratilo sa malé dievčatko, zúfalý otec prosil z pódia o pomoc Foto: pixabay.com a FB/Miro Jaroš

V nedeľu 1. septembra sa v na Mariánskom námestí v Žiline uskutočnil festival pre deti. Jedným z najočakávanejších hostí bol aj spevák Miro Jaroš, ktorý svoj koncert odohral v dopoludňajších hodinách. Vystúpenie však musel nečakane prerušiť.

Počas koncertu sa rodičom stratilo z očí malé dievčatko. Vystrašený otec vyšiel až na pódium, aby požiadal ostatných divákov o pomoc s hľadaním svojej dcérky. Nakoniec všetko dobre dopadlo a Nelka sa našla spokojná v dave, kam sa zatúlala. Podľa speváka sa podobné situácie opakujú pravidelne najmä na podujatiach, kde je veľké množstvo ľudí, rodičom preto ponúka niekoľko rád.

„Napíšte deťom svoje telefónne číslo napríklad na náramok alebo na ruku. Ak sa stratia, organizátori dokážu rodičov ihneď kontaktovať. Rodičia, ak tiež zbadáte dieťatko bez dozoru, pokúste sa zistiť, či vie, kde sú jeho rodičia. Koncerty sú pre mnohé deti niečo nové, tancujú, skáču, odbehnú za inými deťmi v priebehu okamihu. Prosím, zvýšme obozretnosť,“ vyzýva na sociálnej sieti Miro Jaroš.

Podľa jeho slov nastali aj situácie, kedy sa rodičia zabávali na jeho koncerte a na svoje deti jednoducho pozabudli. Organizátori ich vďaka telefónnym číslam napísaným na náramkoch dokázali kontaktovať. Ratolesti ich potom počkali v stánku, ktorý je zakaždým pripravený práve pre takéto prípady.

„Viem, že neexistuje univerzálny návod a tiež, že nikto sa nestratí naschvál. Neplatí ani to, že deti sa stratia len nepozorným rodičom. Spravme, prosím všetko preto, aby bolo takýchto prípadov čo najmenej. Nech sa nestresujú deti, rodičia, organizátori podujatí ani interpreti na pódiu,“ dodal Jaroš.

Prečítajte si viac: