V Žiline vyrastie nové nákupné centrum. Vyše desať rokov starý projekt opäť ožíva


V Žiline postavia nové obchodné centrum Klokan

Foto: V Žiline vyrastie nové nákupné centrum. Vyše desať rokov starý projekt opäť ožíva Foto: klmre.sk

Možnosti nákupu pre Žilinčanov sa opäť rozšíria. Stavebný úrad mesta pred pár dňami vydal rozhodnutie, ktorým povolil zmenu v projekte výstavby obchodného centra OC Klokan. Nákupná pasáž vyrastie v širšom centre mesta, na mieste, kde pred viac ako desiatimi rokmi plánovali vybudovať Multifunkčné centrum Štadión.

Nové obchodné centrum bude situované v atraktívnej lokalite v susedstve futbalového štadióna MŠK Žilina a v blízkosti železničnej stanice. Disponovať bude dvoma prístupovými cestami s vjazdmi a výjazdmi – jedna bude vedená na frekventovanú Ľavobrežnú ulicu a druhá na Uhoľnú ulicu, čím sa zabezpečí bezproblémové napojenie na existujúcu a vznikajúcu cestnú sieť.

Pôvodný projekt počítal s výstavbou multifunkčného centra so štyrmi podlažiami, ktoré malo byť priamo prepojené s východnou tribúnou štadióna. Nová projektová dokumentácia však prináša viaceré zmeny, vrátane zníženia podlažnosti a samostatného umiestnenia budov bez priameho spojenia so športovým areálom.


klmre.sk


Plánované sú tri hlavné budovy s nájomnými obchodnými priestormi, priestormi pre kasíno, zásobovanie a technické zázemie. Okrem toho sa v areáli objavia štyri menšie objekty pre prevádzky rýchleho občerstvenia, kioskovú predajňu kvetín a samoobslužnú autoumyváreň. Parkovanie bude na rozdiel od pôvodného podzemného riešenia realizované na povrchu s celkovým počtom 263 parkovacích miest.

OC Klokan v súčasnosti funguje v šiestich mestách na Slovensku a v Česku, pričom najbližšia prevádzka k Žiline sa nachádza v Bytči. Aktuálne je však v príprave ďalších 12 prevádzok, vrátane tej žilinskej

Výstavba by mala byť dokončená do štyroch rokov, developerská spoločnosť KLM real estate pritom na svojom webovom sídle uvádza termín október 2025. Už budúci rok by tak OC Klokan mohlo obohatiť nákupné možnosti v Žiline a rovnako priniesť nové pracovné príležitosti pre obyvateľov mesta a jeho okolia.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Žilinský kraj