×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

VIDEO: Po rozbúrenej Kysuci sa počas povodne plavili kajakári. Na vode videli najmenej 6 ľudí


Foto: VIDEO: Po rozbúrenej Kysuci sa počas povodne plavili kajakári. Na vode videli najmenej 6 ľudí Foto: Facebook/Zdenka Lukášová a Silvia Sumegová Ondrušková

Zatiaľ čo sa väčšina obyvateľov Kysúc snažila vodu za každú cenu zastaviť, prípadne pred ňou utiecť, našli sa aj adrenalínoví nadšenci, ktorí sa rozhodli rozbúrený živel využiť a otestovať svoje limity. Ľudia, ktorí včera prechádzali popri rieke Kysuca, neverili vlastným očiam.

Počas záplav sa na burácajúcej mase vody plavili najmenej štyria kajakári. Podľa svedkov sa po rieke vysokou rýchlosťou pohybovala najskôr skupinka tvorená tromi mužmi a jednou ženou, neskôr dvojica na dvojmiestnom plavidle.

„Neviem, či odvaha alebo nadšenie kajakárov pre tento šport, ale pre mňa jednoducho hazard so životom. Diváci má moste sa nestačili čudovať. Dúfam, že dorazili do cieľa zdraví,“ komentovala ich rozhodnutie miestna obyvateľka.


Podobné činnosti pritom výrazne neodporúča ani Slovenský hydrometeorologický ústav. Vodné toky by sa na rekreačnú plavbu nemali využívať, pokiaľ sú vydané výstrahy pred povodňami.



Prečítajte si viac: