×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

VIDEO a FOTO: Potopa na Kysuciach poškodila cesty, autá aj domy. Katolícka charita založila zbierku


VIDEO a FOTO: Potopa na Kysuciach poškodila cesty, autá aj domy. Katolícka charita založila zbierku
Galéria: 16 fotiek
Foto: Facebook

Päťdesiatročná voda napáchala na Kysuciach množstvo škôd na majetku ľudí, podnikov, obcí, miest aj inštitúcií. Rodinám i jednotlivcom, ktorí sa ocitli v núdzi, sa rozhodla podať pomocnú ruku aj Slovenská katolícka charita. 

„Predstavte si, že sa zobudíte, a váš domov, všetko, čo ste budovali celý život, mizne pod vodou. Vaša rodina čelí zúfalstvu, bezmocní sledujete, ako vám príroda berie všetko. Tento scenár sa práve teraz odohráva vo viacerých častiach Slovenska a okolitých krajinách,“ napísala charita.

Do terénu na Kysuce vyrazili členovia Diecéznej charity Žilina, ktorí sa prišli na vlastné oči presvedčiť o škodách a zistiť, ako môžu pomôcť. Okrem podmytých ciest či vyplavených pivníc, o ktorých informovali samosprávy, sa voda dostala aj do vnútra domov, kde poškodila podlahy, dvere i nábytok. Dobrovoľní aj profesionálni hasiči hodiny odčerpávali bahnistú vodu z vnútra budov.

Celoslovenská charitatívna organizácia preto založila zbierku, ktorá pomôže aj rodinám z Čadce a okolia. Pokiaľ chcete prispieť ľuďom, ktorých povodne pripravili o majetok, môžete prispieť na účet:


SK37 0900 0000 0001 7687 5345. Je potrebné použiť variabilný symbol 12092024.

„Váš príspevok môže znamenať rozdiel medzi stratou všetkého a nádejou na nový začiatok. Nikto z nás nevie, kedy môže potrebovať pomoc, no dnes máme príležitosť pomôcť tým, ktorí to potrebujú okamžite,“ vyzýva charita.




Prečítajte si viac: