×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Sedem únikov nebezpečných látok za týždeň: Žilinský kraj má ďalšie neželané prvenstvo


Foto: Sedem únikov nebezpečných látok za týždeň: Žilinský kraj má ďalšie neželané prvenstvo Foto: Ilustračné foto/Facebook - Hasičský a záchranný zbor

Uplynulý víkend hasičov na viacerých častiach Slovenska najviac vyťažovali problémy súvisiace s počasím. Len počas včerajšieho dňa boli vyslaní v súvislosti s dažďom a povodňami na 558 výjazdov, z toho 96 sa uskutočnilo v Žilinskom kraji.

Okrem pomoci na miestach zasiahnutých búrlivým živlom mali profesionálni hasiči počas predošlého týždňa plné ruky práce aj pri iných zásahoch. Hasičský a záchranný zbor každý pondelok uverejňuje pravidelnú štatistiku, v ktorej opäť získal neželané prvenstvo Žilinský kraj.

Zatiaľ čo v týždni od 2. do 8. septembra „víťazil“ nad ostatnými krajmi v počte dopravných nehôd, tentokrát došlo v našom kraji k najväčšiemu počtu únikov nebezpečných látok. Hasiči boli počas siedmych dní vyslaní na presne sedem zásahov, kde sa postarali o ich odstránenie a ochranu životného prostredia. Na zvyšku Slovenska došlo k ďalším 19 únikom.

Prečítajte si viac: