×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Mesto Žilina zlepší svoju kybernetickú bezpečnosť. Projekt stojí skoro pol milióna eur


Foto: Mesto Žilina zlepší svoju kybernetickú bezpečnosť. Projekt stojí skoro pol milióna eur Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Mesto Žilina po predošlom audite kybernetickej bezpečnosti vypracovalo projekt, ktorého cieľom je jej zvýšenie. Radnica vidí bezpečnosť dát a informácií ako jednu z hlavných priorít, keďže hrozby v digitálnom prostredí narastajú.

Kybernetická bezpečnosť je dnes neoddeliteľnou súčasťou fungovania každého mesta a úlohou samosprávy je zabezpečiť, aby boli naše systémy odolné a pripravené čeliť akýmkoľvek hrozbám. Schválenie tohto projektu nám umožní chrániť nielen mestské systémy, ale aj údaje našich občanov,“ uviedol primátor Peter Fiabáne.

Projekt, ktorý zabezpečí, že mesto bude pripravené na budúci rozvoj IT technológií, stojí približne 480-tisíc eur. Väčšiu časť tejto sumy pokryje príspevok z Programu Slovensko vďaka výzve Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky. Radnica zaplatí necelých 39-tisíc eur.

„Schválením tohto projektu sa mesto zaväzuje k významnému kroku v oblasti ochrany digitálnych systémov a dát, čím prispieva k celkovému zlepšeniu bezpečnostného prostredia v regióne. Začiatok realizácie projektu je naplánovaný na prvý kvartál budúceho roka,“ priblížila Katarína Gazdíková, vedúca odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou mesta Žilina.

Prečítajte si viac: