×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Na Kysuciach chcú vybudovať novú cestu na odľahčenie dopravy. Projekt zamietli energetici


Foto: Na Kysuciach chcú vybudovať novú cestu na odľahčenie dopravy. Projekt zamietli energetici Foto: Facebook/Marián Mihalda

Počas leta bol oficiálne otvorený diaľničný privádzač D3 v Kysuckom Novom Meste. Primátor Marián Mihalda sa dlhodobo zaoberá témou zlepšenia dopravnej situácie v meste, na to však potrebuje dáta získané po jeho sprejazdnení. Plánuje preto zopakovať sčítanie automobilov a kamiónov.

Podobné počítanie prebehlo pred rokom a pol, primátor preto chystá objektívne porovnanie a zhodnotenie výsledkov. Pri získavaní relevantných čísel budú pomáhať aj študenti stredných škôl. Prebehnúť by malo do dvoch týždňov.

„Aby sme odľahčili Dubskú cestu, plánovali sme vybudovať jej ,náhradnú Dubskú cestu. Máme vypracovaný projekt, ale vo fáze vyjadrení ku stavebnému povoleniu nám Stredoslovenská distribučná, a. s. dala v tejto záležitosti zamietavé stanovisko, nakoľko plánovaná cesta je v ochrannom pásme ich vedenia,“ uviedol Mihalda.

Prekládka komunikácie podľa jeho vyjadrenia nie je fyzicky možná a pre mesto ani finančne zvládnuteľná. Projekt bol preto pozastavený, aktuálne sa však pracuje na jeho alternatíve.

„Najskôr však potrebujeme sfinalizovať dáta – musíme vedieť, či sa nám podarilo odľahčiť dopravu v meste, o koľko percent a aké sú možnosti regulácie dopravy v dotknutých oblastiach, až potom budeme hovoriť o investíciách, ktoré by sa výrazne dotkli rozpočtu mesta. Tieto alternatívy pravidelne komunikujeme a vyhodnocujeme s dotknutými spoločnosťami v priemyselnom parku,“ doplnil primátor.

Prečítajte si viac: