×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Zbierka na pomoc: Kysucký výrobca vianočných ozdôb Okrasa utrpel pri povodni veľké škody


Foto: Zbierka na pomoc: Kysucký výrobca vianočných ozdôb Okrasa utrpel pri povodni veľké škody
Galéria: 10 fotiek
Foto: donio.sk

Extrémne počasie si na Kysuciach vyžiadalo svoju daň na obyvateľoch, mestskom majetku aj spoločnostiach. Jednou z nich je aj výrobné družstvo Okrasa v Čadci, ktoré už 70 rokov tradičným spôsobom ručne vyrába vianočné ozdoby.

V nedeľu 15. septembra sa do jeho priestorov privalilo obrovské množstvo vody, ktoré zatopilo celý areál, administratívnu budovu, sklad, kotolňu, predajňu aj kreatívnu dielňu. Vodu a bahno najskôr odčerpávali hasiči, následne nastúpili zamestnanci Okrasy, ktorí ju vylievali ručne.


Výrobné družstvo sa rozhodlo požiadať verejnosť o pomoc, aby mohlo čím skôr znovu fungovať. Na portáli Donio založilo výzvu na vyzbieranie 15-tisíc eur. Z tejto sumy sa v priebehu troch dní podarilo získať viac než dve tretiny.

Peniaze z kampane budú využité na obnovu priestorov, upratanie nánosov bahna, čistenie a vymaľovanie stien či nákup nového nábytku, ktorý nahradí ten zničený. Okrasa tiež obnoví predajňu, v ktorej bola znehodnotená väčšina tovaru, ako aj kreatívnu dielňu, kde si môžu zákazníci vyrobiť vlastné ozdoby.

Pokiaľ chcete tradičnému výrobcovi vianočných a sklenených ozdôb pomôcť aj vy, kliknite na TENTO ODKAZ.



Prečítajte si viac: