Diaľnicu na Kysuciach dočasne úplne uzavrú, zaplnia ju hasiči aj údržbári. Kadiaľ ju obídete?


Diaľničné tunely na Kysuciach uzavrú, zaplnia ich hasiči

Foto: Diaľnicu na Kysuciach dočasne úplne uzavrú, zaplnia ju hasiči aj údržbári. Kadiaľ ju obídete? Foto: HaZZ

V piatok 27. septembra Národná diaľničná spoločnosť uzatvorí diaľnicu D3 na Kysuciach v úseku Svrčinovec - Skalité. Dôvodom je pravidelná jesenná údržba tunelov Svrčinovec a Poľana, ktorá bude prebiehať počas víkendu.

Začiatok uzávery je plánovaný na piatok o 20:00 hod., komunikácia bude opätovne sprejazdnená v nedeľu 29. septembra o 20:00 hod. Údržba tunelov je zákonnou povinnosťou jej správcov, no zároveň zaistí bezpečnosť všetkých motoristov, ktorí ich využívajú.

„Za 48 hodín sa uskutočnia odborné prehliadky a skúšky technologického vybavenia, čistenie tunela a jeho súčastí ako ostenie, chodníky, vozovky a taktiež kanalizácia,“ informovala Národná diaľničná spoločnosť..

Okrem údržbárov sa aspoň jeden z tunelov cez víkend zaplní aj príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru. Tí využijú zastavenú premávku na prevedenie taktického cvičenia.

Doprava bude presmerovaná od Čadce do Poľska po ceste I/11 smer Český Tešín cez obec Svrčinovec – Zátky. Z diaľnice D3 výjazdom 45 smer Svrčinovec, Ostrava na cestu I/11. V smere Poľsko – Svrčinovec bude presmerovaná doprava na cestu I/12 s obmedzením,“ uvádzajú diaľničiari. 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Žilinský kraj