VIDEO: Žene svietila na semafore na Rajeckej zelená, zrazu cez priechod preletel kamión


Foto: VIDEO: Žene svietila na semafore na Rajeckej zelená, zrazu cez priechod preletel kamión Foto: Čitateľ

Svetelná signalizácia na Rajeckej ceste pri sídlisku Hliny slúži predovšetkým na bezpečný prechod peších občanov, ktorí sa potrebujú dostať k autobusovej zastávke Rajecká, Stavomontáže, prípadne do alebo z priemyselnej zóny. Náhliaci sa vodiči však často nerešpektujú červené svetlo a ohrozujú tým chodcov na priechode.

K rovnakej situácii došlo aj vo štvrtok 26. septembra okolo 21:00 hod. večer. Na palubnú kameru vo svojom vozidle ju zachytil jeden z našich čitateľov. Po mestskom okruhu išiel v smere od Soliniek k okružnej križovatke Rondel, keď na semafore zasvietila oranžová a následne červená. Vodič bol od neho dostatočne ďaleko, aby bez problémov zabrzdil.

V ľavom pruhu sa zrazu spoza neho vyrútilo nákladné motorové vozidlo kuriérskej služby, ktoré podľa opisu svedka vôbec nebrzdilo. Na ostrovčeku medzi protismernými jazdnými pruhmi pritom už čakala žena, ktorá sa chystala prejsť cez priechod. Na semafore mala v tom momente zelenú.


„Nechcem si ani len predstaviť, čo by sa stalo, keby bez pozerania rovno vošla na priechod keď jej naskočila zelená. Chcem upozorniť chodcov, nech si dávajú na danom mieste veľký pozor, nakoľko nie je to prvýkrát, čo tadiaľ najmä vo večerných hodinách niektoré indivíduá nestoja na červenú,“ napísal vodič, ktorý nebezpečnú situáciu natočil.