Kuriózny billboard pod Strečnom ďakuje Ficovi za kus dobrej zápchy. Rozhnevaní vodiči či politický boj?


Foto: Kuriózny billboard pod Strečnom ďakuje Ficovi za kus dobrej zápchy. Rozhnevaní vodiči či politický boj?

Pri krajnici cesty prvej triedy I/18 v blízkosti Žiliny nedávno pribudol kuriózny billboard. Doposiaľ neznámy zadávateľ na ňom ďakuje premiérovi Robertovi Ficovi za kolóny pod Strečnom

Reklamná tabuľa, na ktorej sa objavil neobvyklý nápis, sa nachádza v blízkosti skladových hál pred obcou Strečno v smere zo Žiliny. Stojí na ňom ironická správa: „Ďakujeme Robertovi za kus dobrej zápchy. Robo, ďjalnica gde?“

Na billboarde sú umiestnené iba tieto dve vety napísané čiernym textom na bielom pozadí. Jediné, čo bije do očí, sú mená Robert a Robo vytlačené červenou farbou.

Keďže Fico v minulosti viackrát verejne poďakoval rôznym osobám za kus dobrej roboty, je viac než pravdepodobné, že reklama je adresovaná priamo jemu. Podobné poďakovania mu ironickým spôsobom neskôr vracala aj opozícia či odporcovia.


Tohto výroku sa chytila aj verejnosť, ktorá najmä v nadväznosti na rôzne kauzy začala vytvárať obrázky, kde tento citát použila. Kto je autorom potlače billboardu pod Strečnom, zatiaľ nie je jasné. Môže ísť o politický boj či kampaň, ale aj o iniciatívu rozhnevaných vodičov.


Na komunikácii je totiž už dva mesiace obmedzená premávka kvôli sanácii skalného brala a šoféri tam každodenne stoja hodiny v obojsmerných zápchach. Mnohí vyčítajú aktuálnej i predošlej vláde skutočnosť, že ešte stále nie je dostavaný diaľničný tunel Višňové.