Semafor ostane pod Strečnom dlhšie, než sa čakalo. Cez víkendy sa úseku vyhnite


Foto: Semafor ostane pod Strečnom dlhšie, než sa čakalo. Cez víkendy sa úseku vyhnite Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Informácie o obmedzeniach na komunikácii prvej triedy I/18 medzi Strečnom a Dubnou Skalou sa každú chvíľu menia. Pôvodne mala byť cesta úplne sprejazdnená už koncom septembra, následne sa uzávera jedného pruhu predĺžila do nedele 6. októbra. Ani to však nebude koniec.

Polícia Žilinského kraja dnes informovala, že semafor pod Strečnom ostane aj počas soboty 12. a nedele 13. októbra. Tak, ako aj nadchádzajúci víkend, premávka ním bude riadená od 7:00 hod. ráno do 17:00 hod. večer.

Vodičov môže potešiť aspoň správa, že počas pracovných dní nasledujúceho týždňa ostane komunikácia prejazdná. Podľa aktuálnych informácií by mali všetky obmedzenia na ceste skončiť 14. októbra, kedy sa odstránia všetky dopravné značenia aj zariadenia. Otázne je, či sa dovtedy opäť niečo nezmení.


Polícia aj naďalej odporúča vodičom, aby využívali obchádzkové trasy. Pokiaľ to nie je možné, pri čakaná v kolónach by sa mali správať ohľaduplne, disciplinovane a nevytvárať priveľké medzery medzi vozidlami.