Poškodenú železničnú trať po povodniach opravili. Vlaky z Čadce do Čiech jazdia bez obmedzení


Foto: Poškodenú železničnú trať po povodniach opravili. Vlaky z Čadce do Čiech jazdia bez obmedzení Foto: České noviny

Vlaková doprava z Kysúc do Čiech už je po povodniach obnovená. K rozsiahlym obmedzeniam došlo ešte v polovici septembra po silných dažďoch, ktoré spôsobili záplavy a poškodenie viacerých železničných tratí na území Českej republiky. Viaceré rýchliky smerujúce do Prahy preto cez pohraničnú stanicu Čadca neprechádzali.

K obnoveniu prevádzky na časti hlavného železničného koridoru v úseku Ostrava-Svinov - Ostrava hl.n. - Bohumín - Detmarovice, došlo až v sobotu 28. septembra popoludní. „Zároveň sa obnovilo bežné fungovanie linky Ex1 smerujúcej na Slovensko,“ uviedol hovorca spoločnosti České dráhy Filip Medelský.

Prevádzka vlakov regionálnej dopravy v úseku Ostrava-Svinov - Ostrava hl.n. - Bohumín - Detmarovice - Mosty u Jablunkova bola plne obnovená v pondelok 30. septembra. Zo stanice Čadce tak už bez problémov premávajú aj diaľkové aj osobné vlaky. 

„S ohľadom na škody spôsobené nedávnymi povodňami v úseku Bohumín - Chalupki zostáva prevádzka obmedzená medzi Českou republikou Poľskom. Obnovenie prevádzky aktuálne riešime v spolupráci s naším partnerským dopravcom PKP Intercity,“ dodal hovorca Českých dráh.