Útok medveďa na Liptove pripravil hubára o život. Šelma mu zasiahla jednu z hlavných tepien


Foto: Útok medveďa na Liptove pripravil hubára o život. Šelma mu zasiahla jednu z hlavných tepien Foto: Air Transport Europe

V dopoludňajších hodinách zasiahla ľudí správa o útoku medveďa v obci Hybe na Liptove. Stalo sa tak v lesnom poraste v nedostupnom teréne,  kde šelma zaútočila na 63-ročného hubára. Na miesto okamžite mierili hasiči, záchranári, polícia aj Zásahový tím pre medveďa hnedého. Bližšie informácie o zásahu priblížila Zuzana Hopjaková, hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE. 

Mužovi letel na pomoc záchranársky vrtuľník z Popradu. Po presnej lokalizácii miesta nešťastia bola priamo z paluby k zranenému vysadená lekárka. Medveď pri útoku zasiahol 63-ročnému mužovi jednu z hlavných tepien dolnej končatiny, následkom čoho u neho došlo k masívnemu krvácaniu a zastaveniu obehu, spresňuje hovorkyňa leteckých záchranárov. 

Oživovať ho začali najskôr svedkovia, v rozšírenej kardiopulmonálnej resuscitácii neskôr pokračovala lekárka. Napriek maximálnemu úsiliu však muž rozsiahlym poraneniam na mieste podľahol. Lekárka mohla skonštatovať už len úmrtie. Záchranársky vrtuľník sa vrátil, žiaľ, bez pacienta,dodala hovorkyňa leteckých záchranárov.