Lodno má nového starostu, kandidoval sám. Nové vedenie si volili aj dve obce na Liptove


Foto: Lodno má nového starostu, kandidoval sám. Nové vedenie si volili aj dve obce na Liptove Foto: noviny.sk

Novým starostom obce Lodno na Kysuciach sa stal Miloš Belan (KHD). O funkciu starostu sa v sobotu 5. októbra v doplňujúcich voľbách uchádzal ako jediný kandidát. Na doplňujúcich voľbách sa podľa nej zúčastnilo 83 zo 756 oprávnených voličov.

Obyvatelia obce si volili nové vedenie obce potom, čo začiatkom februára vtedajšiu starostku prichytili šoférovať pod vplyvom alkoholu a následne právoplatne odsúdená za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vedenie obce dočasne prevzal jej zástupca Peter Mrvečka.


Obec Liptovská Kokava by mal poviesť Radovan Fronko, ktorý v sobotňajších doplňujúcich voľbách do orgánov samosprávy obcí získal 232 hlasov. O starostovskú funkciu sa uchádzali traja kandidáti. Na voľbách sa zúčastnilo 378 zo 754 oprávnených voličov. Nového starostu si v obci volili po tom, čo sa predchádzajúci štatutár vzdal svojej funkcie.


V obci Prosiek si obyvatelia zvolili do funkcie starostu Lenku Hentzelovú. Tá bola doteraz aj zastúpujúcou starostkou. V doplňujúcich voľbách získala od obyvateľov 76 platných hlasov. Jej protikandidátkou bola podnikateľka Andrea Šubová(nezávislá), ktorá získala 52 hlasov. Na voľbách sa v obci zúčastnilo 130 zo 186 oprávnených voličov, ktorí odovzdali 128 platných hlasov. 


Nového starostu si v Prosieku volili po tom, čo sa predchádzajúci starosta vzdal svojej funkcie deň pred konaním referenda o jeho odvolaní z funkcie, ktoré iniciovali obyvatelia prostredníctvom petície.