VIDEO: Na Orave našli 20 ton tabaku, pri zásahu museli strieľať. Zadržali nebezpečného muža


Na Orave našli nelegálny tabak a zadržali nebezpečného muža

Foto: VIDEO: Na Orave našli 20 ton tabaku, pri zásahu museli strieľať. Zadržali nebezpečného muža Foto: financnasprava.sk

Príslušníci finančnej správy si posvietili na ďalších distribútorov nelegálneho tabaku. Na akcii s rovnomenným názvom spolupracovali s kolegami z Poľska. V Oravskej Jasenici objavili viac než 20 ton sušeného tabaku, čím „zachránili“ takmer 3 milióny eur.

Kriminálny úrad finančnej správy počas akcie Distribútor zastavil kamión naložený krabicami so sušeným tabakom. Následne sa príslušníci presunuli do skladovacej haly, kde vykonali prehliadku priestorov. Celkovo našli až 114 škatúľ tabaku s hmotnosťou 20 554 kilogramov. Po vyčíslení škody zistili, že páchatelia na spotrebnej dani štát ukrátili o približne 2 milióny a 857-tisíc eur.

„Počas akcie boli zadržaní dvaja muži poľskej národnosti, pričom jeden z nich kládol pri zadržiavaní aktívny odpor. Príslušníci museli použiť donucovacie prostriedky ako hmaty, chvaty, údery a aj varovné výstrely. Následnou lustráciou bolo zistené, že ide o nebezpečnú osobu. Muž bol viackrát hľadaný na národnej úrovni a v minulosti bol v Poľsku odsúdený za viacero trestných činov (lúpež, vlámanie, pokus o útek z väzenia, vydieranie a porušovanie osobnej slobody),“ opísala situáciu finančná správa.

Obe osoby boli pre podozrenie zo spáchania trestného činu skrátenia dane a poistného vzaté do väzby, vyšetrovateľ voči nim vzniesol obvinenie. Pokiaľ im bude dokázaná vina, hrozí im pobyt za mrežami od troch do desiatich rokov.




Trnava
Prešov
Nitra
Košice
Nitra
Trenčín
Bratislava
Banská Bystrica
Košice
Trenčín
Trnava
Bratislava
Prešov
Banská Bystrica